izid pesniške zbirke odsevi besed

Devetošolki Brina Lužar in Anja Cimerman sta že od 1. razreda gojili ljubezen do ustvarjanja nenavadnih besednih zvez, rim in verzov. Kot prvošolki sta napisali svojo prvo pesem in v devetletnem obdobju se jih je nabralo nebroj.

Njuna velika želja je bila izdati lastno pesniško zbirko. Ker sta posegali po najvišjih mestih na literarnih natečajih, sta dobili tudi potrditev, da v kovanju verzov resnično blestita. Njuna želja se je uresničila 29. 3. 2024, ko je luč sveta zagledala pesniška zbirka Odsevi besed. V njej je zbranih približno 50 pesmi, ki so nastajale v zadnjih štirih letih. Pesniška zbirka je obogatena z ilustracijami naših učencev, ki so nastale pod umetniškim očesom Maje Blažun Zornada.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila Šolskemu skladu OŠ Preserje pri Radomljah in ravnateljici Jasni Korbar, ki sta omogočila izid Odsevov besed.

V prihodnjih dneh načrtujemo literarno popoldne, kjer bo pesniška zbirka predstavljena, zato vas že vnaprej vabimo, da nas počastite s svojim prihodom.

 

mag. Jasmina Pogačnik

 

      

Dostopnost